Мендель стверджує, що Зеленський не планував закривати телеканал "Прямий"

Свободі слова в Україні нічого не загрожує, запевнила прессекретарка президента
Важливо
Мендель стверджує, що Зеленський не планував закривати телеканал "Прямий"
Телеканал “Прямий” Фото: заставка телеканалу на сторінці у Фейсбуці
19 Лютого 2021, 10:25
читать на русском

Прессекретарка президента Володимира Зеленського Юлія Мендель запевнила, що на засіданні Ради національної безпеки й оборони 19 лютого не планували вводити санкції проти телеканалу "Прямий".

У коментарі "Українській правді" Мендель нагадала, що санкції проти телеканалів "112 Україна", ZIK та NewsOne були впроваджені через докази фінансування з держави-агресора, а також через зв'язки їхнього власника з терористичними організаціями, що оперують на окупованих агресором територіях України.

Читайте також

Це було чітко артикульовано як членами РНБО, так і спецслужбами, які займалися відповідними розслідуваннями. Закриття вказаних каналів не мало ознак політичної боротьби, рішення було ухвалене винятково на захист державних інтересів. Сподіваємося, що публічні острахи Петра Порошенка щодо закриття каналів, які підпорядковуються йому, не є ознакою наявності подібної діяльності з його боку, - сказала Мендель, коментуючи заяву Порошенка про плани президента щодо закриття "Прямого".

За її словами, свободі слова в Україні нічого не загрожує, "які б критичні матеріали, чи не надійні факти, якщо йдеться про телеканали, підпорядковані колишньому президенту, вони не поширювали".

Нагадаємо, на сьогодні в Україні заплановано проведення засідання Ради національної безпеки та оборони.

П'ятий президент України, лідер "Європейської солідарності" Петро Порошенко заявляв, що на цьому засіданні мають увести санкції проти телеканалу "Прямий".

18 лютого Порошенко заявив, що викупив телеканал "Прямий" у його колишнього офіційного власника Володимира Макеєнка.