У Зеленського сказали, чи будуть закривати опозиційні телеканали

Телеканали "Прямий", 5-канал та "Наш" продовжать працювати
Головне
У Зеленського сказали, чи будуть закривати опозиційні телеканали
Телеканали Медведчука (Фото: Flicr)
18 Лютого 2021, 12:17
читать на русском

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк розповів про те, чи будуть в Україні закривати опозиційні телеканали.

Представник президента в інтерв'ю РБК-Україна розповів, що не бачить зв'язку між закритими каналами Медведчука і такими ТВ-каналами як "Прямий", 5-канал, "Наш".

Так, ідеологічно ці канали виглядають дуже дивно, особливо канали з пулу Порошенко. Мені здається, що це вже не інформаційне мовлення, а швидше дошка бруду, в якомусь спальному районі, на якій кожен пише якісь матюки. На жаль, є аудиторія, яка це дивиться, завжди є ті, хто читає, що написано на паркані. Однак, попри те, що це ідеологічно виглядає дивно, політично виглядає марно, ...але це не історія каналів Медведчука, в будь-якому випадку, - сказав Подоляк (досьє на Михайла Подоляка читайте за посиланням).

За його словами, канали Медведчука – це історія фінансування з боку країни-агресора і незаконних військових утворень на непідконтрольній Україні території. А канали пулу Порошенко, вважає Подоляк, це швидше "питання суто естетичне".

Читайте також

Щодо закритих телеканалів, то, на думку представника ОП, "якщо на Донбасі перестане працювати незграбна російська пропаганда в тому обсязі, в якому вона сьогодні працює, тоді Донбас швидко і чітко покаже, на чиєму він боці в ідеологічному і політичному сенсі".

У Медведчука єдиний козир на сьогодні – чужий медійний пропагандистський вплив. Він, на жаль, ще дуже суттєвий в Україні, - сказав Подоляк.

Нагадаємо, другого лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про застосування санкцій проти народного депутата Тараса Козака та проти низки телеканалів Віктора Медведчука.

Депутат від партії Медведчука Вадим Рабинович (досьє Вадима Рабіновича) заявив, що у зв'язку з закриттям телеканалів ОПЗЖ ініціює процедуру імпічменту президента Зеленського. 

Читайте також наш матеріал"Тепер з екранів брехатиме лише Зеленський: у соцмережах обговорюють санкції на канали Медведчука" 

1