Мер Дніпра про олігарха Коломойського під час війни: його на горизонті не видно взагалі

Філатов каже, що мільярдер жодним чином не допомагає місту
Мер Дніпра про олігарха Коломойського під час війни: його на горизонті не видно взагалі
Борис Філатов Фото: https://www.facebook.com/filatovborys/photos
20 Квітня 2022, 17:38
читать на русском

Мер Дніпра Борис Філатов розповів, як поводяться дніпропетровські олігархи під час війни.

В інтерв'ю УП очільник Дніпра розповів, що окремі мільярдери, що є уродженцями міста, під час воєнного втрогнення Росії активно почали допомагати військовим та теробороні, а деякі - "засунули голову в пісок".

Філатов каже, що дуже багато підприємців, серед яких були власників автосалонів, майстерень, віддавали свої машини для потреб ЗСУ, ремонтували техніку, виготовляли протитанкові їжаки - "усі працюють на перемогу, на фронт".

Якщо ми говоримо про олігархів, то, наприклад, якщо говорити про підприємства Віктора Михайловича Пінчука, то вони також повністю інтегровані та допомагають технікою, будівельними матеріалами. На базі поліклініки своєї заводської надають медичну допомогу переселенцям. Якщо ми говоримо про Ігоря Валерійовича Коломойського – я не знаю, де ця людина. Хтось каже, що він знаходиться у Дніпрі, хтось каже, що він перебуває у Буковелі. Тобто його на горизонті не видно взагалі, просто не видно. Відчуття, що його немає. Може, він десь у Буковелі комусь допомагає, я не коментуватиму..., - додав він.

Мер Дніпра звернув увагу, що партнер Коломойського давав інтерв'ю одному з телеканалів і повідомляв, що олігарх займається допомогою, проте "не хоче на цьому піаритися".

Ну, нехай покаже, чим він займається з погляду захисту рідного міста, яке зробило його мультимільярдером. У територіальній громаді має багато родичів, друзів... Тобто якщо ми говоримо від імені штабу оборони, це нуль, це зеро. Про його місцезнаходження теж не можу ні підтвердити, ні спростувати де він знаходиться, - каже він.

Він також навів приклад, коли один з багатіїв "мало не хотів прибити на одну будівлю, де в них був штаб":

...У кафе меморіальну табличку… Показували цей фільм по шановному 5 каналу, як вони від сепаратистів Дніпро відбили. Але ті взагалі просто зібрали речі та поїхали. І все. На перший або другий день війни.

На уточнююче питання, чи має він на увазі Олександра Петровського (меценат ПЦУ), Філатов відповів:

 Звісно. Я можу чітко назвати це прізвище. Чому? Тому що, по-перше, вони декларували, що великі патріоти – раз. А по-друге, вони завжди розповідали, які вони страшні, сміливі, пісні про себе знімали, записували: ми ті, хто кулі не бояться. Є, щоправда, інше питання: як вони могли перетнути кордон, будучи військовозобов'язаними. І друге питання: куди подівся їхній підручний товариш кримінальний авторитет на прізвисько Умка, який перебував під підпискою про невиїзд? Тобто він теж дематеріалізувався. Напевно, їм хтось надавав якусь допомогу під час переходу через кордон. Я думаю, що після війни треба з цим питанням розбиратиметься.

За словами мера Дніпра, деякі представники великого бізнесу коли сталася війна, "як щури, втекли з рідного міста".

Він вважає, що, зокрема, Коломойський, попри санкції США, "має достатньо фінансових ресурсів для того, щоб допомагати своїй країні та своєму рідному місту".

Тому, з погляду персоналії, я думаю, що його значущість не має жодного значення. А з погляду фінансового ресурсу, організаційного, він має підприємства, які працюють, які можуть бути інтегровані в оборону – це, звичайно, має значення. Для нас кожна людина, яка має ресурс, має значення. Але, на жаль, ми її не спостерігаємо, - підсумував Філатов.

Читайте також наш матеріал: Понад десять олігархів: хто найбагатша людина України

Читайте також

1