Мер Києва звернувся до вимушених переселенців, які живуть у столиці

Кличко закликав українців зареєструватися для отримання допомоги
Важливо
Мер Києва звернувся до вимушених переселенців, які живуть у столиці
Віталій Кличко Фото: kyivcity.gov.ua
12 Липня 2022, 06:07
читать на русском

Мер Києва Віталій Кличко закликав вимушених переселенців, які приїхали до столиці, офіційно зареєструватися.

Він зазначив, що це необхідно, аби люди, які постраждали від агресії росії, могли отримувати всю необхідну допомогу та сервіси.

У Києві на сьогодні зареєстровано майже 90 тисяч переселенців. Ми знаємо, що велика кількість людей, які переїхали до столиці, ще не зареєструвалися. Вони приїхали до родичів чи друзів. Тому велике прохання – обов’язково реєструватися. Щоб робота з переселенцями була систематизованою, аби вони могли отримувати всі пільги та користуватися всіма сервісами, якими користуються кияни, – зазначив він.

Також у Києві Товариство Червоного хреста України за підтримки Гуманітарного штабу столиці підготувало 2 400 продуктових наборів багатодітним сім’ям.

Про це повідомив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

Разом із представниками Товариства Червоного хреста ми підготували чергову допомогу сім’ям, у яких четверо та більше дітей і для яких така допомога вкрай необхідна. Ми щиро вдячні нашим партнерам за таку підтримку, – зазначив він.

У Гуманітарному штабі Києва кажуть, що продовольчі набори буде передано із розрахунку на кожного члена родини. До гуманітарної допомоги, зокрема, входять борошно, олія, гречана крупа, макарони, сіль, цукор, сухі дріжджі, рис, чай та консерви. Перші родини отримають такі набори вже цього тижня.

Раніше повідомлялося, що мешканці Києва які надали житло вимушеним переселенцям, можуть отримати компенсацію від держави.

Нагадаємо, що українці, які вимушено переїхали з власних осель через активні бойові дії, отримають по дві або три тисячі гривень допомоги на проживання.

1