Мер Миколаєва Сєнкевич на сесії перекладав виступи нардепів від "ОПЗЖ" українською - відео

Сєнкевич і нардепи ОПЗЖ обговорювали проблеми водоканалу
Мер Миколаєва Сєнкевич на сесії перекладав виступи нардепів від "ОПЗЖ" українською - відео
Олександр Сєнкевич, Фото: НикВести
2 Лютого 2021, 15:54
читать на русском

На сесії Миколаївської міської ради депутат від "ОПЗЖ" Владислав Чайка почав говорити російською мовою, після чого мер Олександр Сєнкевич почав синхронно перекладати його виступ українською.

Про це повідомляє видання НікВесті.

Під час засідання Чайка взяв слово, щоб внести до порядку денного проєкт рішення. Депутат почав говорити російською мовою, після чого йому зробили зауваження активісти, присутні в залі.

Послухайте, я можу розмовляти як українською мовою, так й російською. Для мене немає різниці. Ми зараз займаємося не політикою, ми займаємося економікою, - відповів їм Чайка.

Після цього Сєнкевич нагадав йому, що відповідно до закону "Про забезпечення функціонування української мови як державної", депутати повинні виступати українською.

Конституцію я не порушую. Я можу розмовляти і російською, і українською. Але мої батьки розмовляли і думали російською мовою. Тому я залишаю за собою право говорити тією мовою, якою хочу, - заявив Чайка.

- Будь ласка, - відповів мер.

- Так вот, послушайте, - продовжив представник "ОПЗЖ".

- Так ось, послухайте, - почав перекладати його слова Сєнкевич.

- На прошлой сессии .., - сказав депутат.

- На минулій сесії ... Я буду вас перекладати, - сказав міський голова.

- перекладайте. У нас є перекладач, так що нічого страшного, - відповів Чайка.

Після цього Чайка продовжив говорити українською мовою і запропонував внести до порядку питання про створення тимчасової комісії, яка перевірить роботу водоканалу. Перейшовши до наступного питання, він знову заговорив російською, а Сєнкевич знову почав його перекладати.

Також міський голова почав перекладати виступ іншого депутата від "ОПЗЖ" - Олександра Медведєва.

Я не знаю, скільки коштують послуги мера-перекладача. Це ми окремі розцінки складемо. Коштом тих премій, які він собі виписує, - відреагував на це Медведєв.

Як відомо, у Миколаєві досі діє рішення 2012 про надання російській статусу регіональної. На наступній сесії Миколаївська міськрада планує розглянути питання його скасування.

Читайте також

Нагадаємо, у соцмережах поширили відео, на якому мер Івано-Франківська Руслан Марцінків на нараді смішив чиновників жартами про потопельника, якого не могли знайти місцеві рятувальники. меру Івано-Франківська стало сумно на одній із нарад з підлеглими і він вирішив "приколотися" над тим, що рятувальники три дні не можуть знайти тіло чоловіка, який ймовірно, втопився у міському озері. Мовляв, до пошуків залучено надто багато служб і потопельник "спливе сам". Після цього Марцінків (досьє Руслана Марцінківа) припустив, що потопельник "поплавав і пішов додому".