Меркель: підрив територіальної цілісності України не залишиться без наслідків

Канцлерка Німеччини телефоном поспілкувалася із Зеленським
Важливо
Меркель: підрив територіальної цілісності України не залишиться без наслідків
Ангела Меркель і Володимир Зеленський (Фото: Офіс президента)
26 Листопада 2021, 09:43
читать на русском

Виконувачка обов'язків канцлера Німеччини Ангела Меркель запевнила президента України Володимира Зеленського у підтримці незалежності та територіальної цілісності країни.

Як повідомляє пресслужба українського президента, 25 листопада відбулася телефонна розмова лідерів України та Німеччини.

Сторони обговорили безпекову ситуацію, пов’язану з концентрацією військ Російської Федерації на кордонах з Україною та погодилися з необхідністю координації зусиль міжнародної спільноти у питанні локалізації загроз з боку РФ та збереження санкційної політики. Глава Української держави поінформував федеральну канцлерку про безпекову ситуацію на Донбасі, а також кроки, які здійснює Україна з метою досягнення миру, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що президент України "подякував Меркель за незмінну багаторічну підтримку територіальної цілісності й суверенітету нашої держави, а також за активну позицію у переговорах у Нормандському форматі".

За даними Deutsche Welle, Меркель під час розмови із Зеленським запевнила, що підрив територіальної цілісності України не залишиться без наслідків.

Нагадаємо, останнім часом шириться інформація, шо Росія стягує війська до українських кордонів.

Зокрема, начальник Головного управління розвідки міністерства оборони України Кирило Буданов заявив, що Росія сконцентрувала на кордоні з Україною понад 92 тисячі військовослужбовців. Він каже, що це може свідчити про підготовку Росії до наступу вже цієї зими.

У Росії спростовують інформацію щодо намірів здійснити вторгнення в Україну.

Однак Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило про нарощування Росією окупаційних військ на тимчасово окупованій території в Донецькій та Луганській областях.

Читайте також