Мешканці Карабаху спалюють магазини та власні будинки - відео

Жителі регіону не хочуть, щоб їхнє майно дісталося Азербайджану
Мешканці Карабаху спалюють магазини та власні будинки - відео
Карабах Фото: скрін з відео
13 Листопада 2020, 14:40
читать на русском

Мешканці кількох районів невизнаної Нагірно-Карабахської республіки, які, відповідно до тристоронньої заяви Вірменії, Азербайджану та Росії, повинні бути передані азербайджанській стороні, спалюють свої будинки.

Відповідні відеозаписи з'явилися у соцмережах.

Відповідно до відео, жителі Лачинського, Кельбаджарського та Агдамського районів, перед тим як покинути території, спалюють свої будинки, магазини, інші споруди.

ВВС повідомляє, що на дорозі, яка зв'язує Кельбаджарський район з Вірменією, помітили вантажівки з домашнім скарбом - з шафами і холодильниками, з коровами та вівцями, які переганяли у бік Вірменії.

Читайте також

Нагадаємо, відповідно до тристоронньої угоди, Агдамський район повертається Азербайджану до 20 листопада. До 15 листопада Вірменія повертає Кельбаджарський район, а до 1 грудня - Лачинський район.

У ніч на 10 листопада після того, як прем'єр Вірменії Нікол Пашинян спільно з лідерами РФ і Азербайджану прийняв тристоронню заяву про припинення вогню і перекидання миротворців у Нагірний Карабах, а також про передачу низки районів в регіоні Азербайджану, у Вірменії почалися заворушення і протести. В Єревані угоду сприйняли як капітуляцію.

У столиці Вірменії тривають масові акції протесту з вимогою відставки Пашиняна.

Більше про мирний договір між двома сторонами конфлікту читайте у нашому матеріалі - "Вірменія і Азербайджан припинили війну у Нагірному Карабаху, а виграла Росія"