Мільярд євро отримає Україна від Великої Британії: на що витратять кошти

Гроші направлять на інвестиції, торгівлю та безпеку
Головне
Мільярд євро отримає Україна від Великої Британії: на що витратять кошти
Прапори України та Великої Британії Фото: Фейсбук посольства України у Великій Британії
9 Грудня 2021, 09:38
читать на русском

Мільярд євро виділяє Велика Британія на підтримку України.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський у Твіттері.

Чудові новини з Лондона: Велика Британія додатково виділить 1 млрд євро на підтримку України. Це нові інвестиції, торгівля, безпека. За підсумками моїх переговорів із прем'єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном торік розмір загальної британської підтримки збільшиться до 3,5 млрд євро, - повідомив президент.

Допис Зеленського прокоментував міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Він у Твіттері написав, що гроші витратять на проєкти в галузі інфраструктури, охорони здоров’я та екологічно чистої енергії.

Завершили нашу підготовчу зустріч до британсько-українського стратегічного діалогу в Лондоні. Вдячний за рішення, які доводять, що Київ і Лондон є близькими союзниками. Додатково виділені ресурси дозволять здійснювати проєкти в галузі інфраструктури, охорони здоров’я та екологічно чистої енергії, - каже міністр.

Нагадаємо, Україна за допомогою Великої Британії планує побудувати на Чорному і Азовському морях дві сучасні військово-морські бази.

Президент України Володимир Зеленський раніше повідомив, що Україна та Велика Британія підпишуть меморандум про розбудову Військово-морського флоту ЗСУ на 1,25 млрд фунтів стерлінгів. Президент переконаний, що в Україні знову з’явиться Військово-морський флот.

Читайте також