Міністр культури вакцинувався проти COVID-19

Ткаченко закликав не вестися на дезінформацію та інформаційні провокації
Міністр культури вакцинувався проти COVID-19
Олександр Ткаченко (фото: Facebook)
11 Березня 2021, 16:17
читать на русском

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко сьогодні зробив щеплення проти коронавірусу індійською вакциною Covishield. Це відбулось в прямому ефірі в рамках форуму "Україна 30. Культура. Медіа. Туризм".

Про це Ткаченко (досьє Олександра Ткаченка) повідомив у Facebook.

За його словами, він днями побачив акцію лікарів у соцмережі, які закликали своїх колег вакцинуватися проти коронавірусу. А сьогодні Ткаченко був вражений тим, що кампанія вакцинації лікарів фактично провалилася в Чернівцях.

Тому вирішив і сам взяти участь у промоції вакцинування. Особливо, враховуючи, що одну ампулу на декілька доз розділив з лікарями, - написав він.

Ткаченко нагадав, що у питанні безпечності щеплення треба довіряти саме фахівцям, а не дописувачам у соцмережах чи заявам окремих політиків. Він закликав не вестися на дезінформацію та інформаційні провокації. За його словами, щеплення роблять вакциною, що пройшла відповідну реєстрацію та схвалена урядами Канади та Великої Британії.

Читайте також

На думку міністра, про вакцинацію необхідно говорити як про необхідність, яка потрібна, щоб вільно пересуватися і ходити без масок. А креативні індустрії й сфера культури почали знову оживати. Країни, які вже завершують вакцинацію, повертаються до нормального життя.

Іншого способу немає. Тому не вірте фейкам, що вакцинування - це зло. Вакцинація - це для вашого здоров'я, - сказав Ткаченко.


Контекст. Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, якщо під час вакцинації від COVID-19 медичних працівників залишатимуться невикористані дози, то щеплення робитимуть згідно з планом вакцинації.

1 березня Степанов отримав щеплення від коронавірусу. Глава МОЗ публічно прищепився від коронавірусу, щоби підняти рівень довіри до вакцин серед українців.

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко та голова Національної служби здоров’я Андрій Віленський отримали COVID-щеплення. Вакцинація відбувалася 2 березня в одній з лікарень Кагарлика Київської області.

Тим часом президент України Володимир Зеленський (досьє Володимира Зеленського) також вакцинувався від коронавірусу під час робочої поїздки на Донбас.

1