Головний санлікар та керівник НСЗУ щепилися індійською вакциною - відео

Таким чином вони хочуть переконати українців у безпечності вакцини
Головне
Головний санлікар та керівник НСЗУ щепилися індійською вакциною - відео
Віктор Ляшко (Фото: УНІАН)
2 Березня 2021, 17:01
читать на русском

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко та Голова Національної служби здоров’я Андрій Віленський отримали щеплення від коронавірусу вакциною Covishield.

Процес вакцинації Ляшка транслювався в ефірі каналу "Україна 24".

Вакцинація відбувалася 2 березня в одній з лікарень Кагарлика Київської області.

Ми власним прикладом показуємо, що не привезли щось інше, і не будемо завозити для себе щось інше. Показую публічно, чому потрібно вакцинуватися, що вакцина безпечна та ефективна, – сказав Ляшко (досьє Віктора Ляшка) після щеплення.

Своєю чергою Віленський вакцинувався від COVID-19 невикористаною дозою вакцини, яка залишилася після роботи мобільної бригади. Про це він розповів у відеозверненні, яке оприлюднено Нацслужбою здоров’я у Фейсбуці.

Я перебуваю у Київській міській клінічній лікарні №1, де сформована команда для проведення вакцинації проти коронавірусної інфекції. На сьогодні та команда, яка працювала, завершує свою роботу, і залишилися невикористані дози вакцини. Це вакцина Covishield/AstraZeneca, вона є безпечною і зареєстрованою в Україні. Щеплення вакциною, яка є доступною сьогодні, несе менше ризиків, ніж ризик захворіти на коронавірусну хворобу і власне померти. Тому я закликаю всіх громадян, в тому числі медичних працівників, активно щепитися і власним прикладом демонструвати, що ця процедура є безпечною, - сказав Віленський.

Читайте також

Він додав, що завдяки вакцинації можна зберегти життя українців. Окрім цього, Віленський наголосив, що вакцинація зменшить витрати держави на подолання наслідків пандемії COVID-19.


Контекст. сьогодні, 2 березня, президент України Володимир Зеленський (досьє Володимира Зеленського) вакцинувався від коронавірусу під час робочої поїздки на Донбас. За словами Зеленського, йому ввели вакцину від коронавірусу виробництва індійського інституту Serum Institut, яку зробили за ліцензією AstraZeneca.

Раніше Володимир Зеленський заявив, що готовий отримати щеплення проти коронавірусу першим, щоб особистим прикладом показати людям, що вакцинація важлива, безпечна і потрібна. Він захотів вакцинуватися разом з українськими військовими та у прямому етері.

Вчора, 1 березня глава МОЗ України Максим Степанов публічно прищепився від коронавірусу, щоби підняти рівень довіри до вакцин серед українців.

1