Степанов: Залишки невикористаної вакцини пропонуватимуть українцям з черги очікування

За словами міністра, вакцина захищає від смертельної хвороби
Степанов: Залишки невикористаної вакцини пропонуватимуть українцям з черги очікування
Вакцина Covishield Фото: сайт КМДА
1 Березня 2021, 21:21
читать на русском

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, якщо під час вакцинації від COVID-19 медичних працівників залишатимуться невикористані дози, то щеплення робитимуть згідно з планом вакцинації.

Про це сказав Степанов (досьє Максима Степанова) в етері телеканалу "Україна 24".

За словами очільника МОЗ, флакон розрахований на 10 доз. В усіх країнах світу виникає ситуація, коли дози після відкриття одного флакону залишається вакцина.

Ми знайшли розв'язання цього питання, щоб не залишалося жодної дози вакцини, щоб не треба було її утилізувати. Зокрема, ми будемо додавати з інших етапів людей, коли будемо бачити що кількість медичних працівників не кратна 10, тобто будуть залишки вакцини, - сказав Степанов.

Як зазначив Степанов, медичні працівники не відмовляються від щеплення проти COVID-19, просто багато з них вже перехворіли та можуть вакцинуватися пізніше.

Читайте також

Міністр нагадав, що побічні ефекти можуть бути у невеликої групи людей при будь-якій вакцинації. Зокрема, підвищення температури та почервоніння місця де безпосередньо вводився імунобіологічний препарат. Іноді може спостерігатись алергічна реакція на окремі компоненти препарату.

За його словами, користі від вакцини набагато більше, ніж побічних ефектів, оскільки вона захищає від смертельної хвороби.

Якщо вакцинувався, то або точно не захворієш, або матимеш легкий перебіг хвороби. Але точно не потрапиш у реанімацію, не матимеш важких наслідків, і точно будеш живий. Користь очевидна, - сказав Степанов.

Нагадаємо, сьогодні міністр охорони здоров'я Максим Степанов отримав щеплення від коронавірусу.

Степанов публічно прищепився від коронавірусу, щоби підняти рівень довіри до вакцин серед українців.

Раніше готовність до публічної вакцинації озвучував і президент Володимир Зеленський (досьє Володимира Зеленського), який планує зробити щеплення разом з військовослужбовцями на другому етапі програми.