МОЗ хоче вакцинувати Зеленського і Шмигаля без черги

Міністерство охорони здоров'я може внести зміни до плану вакцинації
Головне
МОЗ хоче вакцинувати Зеленського і Шмигаля без черги
вакцина Фото: Maksim Goncharenok з Pexels
2 Лютого 2021, 12:55
читать на русском

Міністерство охорони здоров'я України планує змінити план вакцинації, аби високопосадовці могли вакцинуватися позачергово.

Про це в етері "Сніданку з 1+1" розповів міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

За його словами (досьє на Максима Степанова можна прочитати тут), Міністерство охорони здоров'я може внести зміни до плану вакцинації, аби представники органів влади зробили щеплення від коронавірусу.

Він повідомив, що особисто буде ставити вакцину від коронавірусу. Також, за словами Степанова, це готовий зробити і президент Володимир Зеленський (досьє на Володимира Зеленського - за посиланням), "аби власним прикладом показати, що щеплення важливо і його робити необхідно".

Читайте також

Степанов переконаний, що це допоможе збільшити відсоток людей, які готові вакцинуватися.

Треба внести зміни до плану вакцинації для того, щоб і президент, і прем'єр-міністр могли вакцинуватися. Тому що план не передбачає щеплення представників органів влади. Я думаю, що ми внесемо ці зміни, аби збільшити довіру до вакцинації, - розповів міністр.

Нагадаємо, Україна в межах ініціативи COVAX зможе отримати вакцину від коронавірусу у лютому. Вакцина може бути німецької та американської компаній Pfizer/BioNTech.

Вакцинація  буде здійснюватися шляхом мобільних бригад. Вони зможуть щепити близько 800 тисяч осіб на місяць.

Тим часом в Україні правоохоронці проводять перевірку "VIP-вакцинації".