Міністр Монастирський представив нового очільника поліції Києва

Столичним главком керуватиме полковник поліції Іван Вигівський
Важливо
Міністр Монастирський представив нового очільника поліції Києва
Вигівський Фото: сайт МВС
11 Серпня 2021, 14:00
читать на русском

Сьогодні, 11 серпня, міністр внутрішніх справ Денис Монастирський представив полковника поліції Івана Вигівського - нового начальника Головного управління Національної поліції у місті Києві. До цього він очолював поліцію Полтавської області.

У пресслужбі відомства повідомили, що міністр внутрішніх справ заявив, що від нового очільника поліції Києва очікує посилення уваги на забезпечення публічної безпеки, тим більше напередодні 30-ї річниці Незалежності України.

Це перший виклик, який чекає на вас і на нас всіх. І ви тепер особисто, Іване Михайловичу, будете нести відповідальність за організацію проведення цього свята, - сказав міністр.

Монастирський наголосив, що питання боротьби із злочинами, на які найбільше скаржаться громадяни, має бути у пріоритеті у нового керівництва.

Це питання розбоїв, крадіжок транспортних засобів. Нам у парламенті, спільно з керівництвом НПУ, вдалося прийняти ряд законодавчих актів щодо протидії викраденню транспортних засобів. Тепер хотілося б, щоб ці закони були чітко реалізовані на практиці. Щоб кожне звернення киян не лишалося без реакції столичної поліції, - додав міністр.

Під час представлення нового очільника столичного главку поліції міністр подякував колишньому керівникові Андрієві Крищенку за понад 5 років роботи.

Нагадаємо, 5 серпня низка ЗМІ повідомила про відставку Крищенка, однак у той же день спікерка поліції Юлія Гірдвіліс спростувала цю інформацію.

Сьогодні, 11 серпня, очільник столичної поліції Андрій Крищенко повідомив, що подав рапорт на звільнення і його задовольнило керівництво. На цій посаді він пропрацював понад 5 років.

Читайте також