Міністр оборони оцінив вірогідність окупації Харкова військовими РФ

Росія точно опрацьовує різні плани вторгнення в разі ухвалення відповідного політичного рішення
Важливо
Міністр оборони оцінив вірогідність окупації Харкова військовими РФ
Олексій Резніков
31 Січня 2022, 13:52
читать на русском

Міністр оборони України Олексій Резніков вважає, немає 100% імовірності, що російські війська нападуть на Харків та область.

Про це Резніков заявив в інтерв'ю LB.ua.

Східно-південна частина - це теж кордон з Російською Федерацією. І, вибачте, кордон у районі Харківської області - це теж кордон з РФ, - зазначив він.

На запитання журналіста про ймовірність окупації Харкова, про яку нещодавно заявляв президент Володимир Зеленський, міністр оборони зазначив, що "такої вірогідності немає".

Поясню - чому. Тому що якщо ми кажемо про вірогідність, то це 100% імовірність з погляду слова. Якщо взяти теорію ймовірності, то вірогідність - це 100% імовірність. Такої 100% ймовірності не існує, - сказав Резніков.

За його словами, Росія точно опрацьовує різні плани вторгнення до України у разі ухвалення відповідного політичного рішення. Тому існує ймовірність атаки з півдня, з моря і зі сходу та з ОРДЛО.

Резніков наголосив, що плани розробляються різні. Але свідомо розуміє, що такої вірогідності станом на сьогодні немає.

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський прокоментував, чи реальна загроза російського вторгнення в Україну та закликах міжнародних партнерів увести санкції проти РФ до нападу.

За його словами, якщо Росія запланувала вторгнення, то почне вона з українських територій, населення яких має "родинні зв'язки з РФ".

Своєю чергою Харківський міський голова Ігор Терехов закликав жителів міста не панікувати на тлі поширення інформації про можливу окупацію Росією Харкова.

Читайте також

1