Міністр оборони Резніков анонсував появу Сил кібероборони в Україні

Поки не відомо, у скільки саме обійдеться створення нових Сил
Міністр оборони Резніков анонсував появу Сил кібероборони в Україні
Олексій Резніков Фото: УНІАН
17 Лютого 2022, 10:53
читать на русском

В Україні незабаром з'являться Сили кібероборони, однак поки ще не сформовано нормативно-правову базу. Над завершенням відповідного законопроєкту працює Міністерство оборони спільно з Радою національної безпеки та оборони України.

Про це розповів міністр оборони Олексій Резніков в інтерв'ю РБК-Україна.

Зараз спільно з апаратом РНБО і суміжними структурами ми закінчуємо законопроєкт про Сили кібероборони, обговорюємо основний драфт. В указі президента написано про створення кібервійськ, але ми поспілкувалися з фахівцями різних країн і погодилися, щоб це були Сили, це дає додаткові юридичні можливості, трохи ширше ніж у військ, - пояснив він.

Резніков додав, що наразі невідомо, скільки грошей буде потрібно на створення Сил кібероборони через несформовану нормативно-правову базу.

Ми зараз працюємо над нормативно-правовою базою. У законі буде записано, як ці сили будуть виглядати, яка у них структура і тоді буде зрозуміло яке на це є фінансування і за який час їх можна розгорнути, - резюмував міністр.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони (РНБО) про стратегію забезпечення державної безпеки. Документ визначає реальні та потенційні загрози для країни.

Читайте також

1