Міністр Шкарлет зустрівся з курсантами Одеської юракадемії, які беруть участь у будівництві літаків "Антонов" (відео)

Нині на авіазаводі за програмою дуальної освіти навчається близько 40 майбутніх токарів-мотористів
Міністр Шкарлет зустрівся з курсантами Одеської юракадемії, які беруть участь у будівництві літаків "Антонов" (відео)
Сергій Шкарлет відвідав ДП “Антонов” (скріншот відео)
15 Грудня 2021, 15:11
читать на русском

Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет зустрівся з курсантами Морського училища № 3 Національного університету "Одеська юридична академія", які навчаються за програмою "токар-моторист" і пройшли конкурсний відбір для практики на ДП "Антонов".

Про це Сергій Шкарлет повідомив у своєму Telegram-каналі 

Цього року за ініціативи Президента України Володимира Зеленського вперше за багато років Міністерство оборони замовило 3 літаки для Збройних сил України у ДП "Антонов". Упевнений, вам цікаво хто їх будує та як відбуваються всі процеси: від створення макету, до зльоту найпотужніших авіасуден, – зазначив Шкарлет (досьє Сергія Шкарлета).

Міністр розповів, що підприємство залучило до виконання держзамовлення 9 молодих фахівців, які щодня працюють під керівництвом досвідчених інженерів. Переконавшись у високій кваліфікації, до роботи була запрошена ще одна група курсантів. Зараз на авіаційному заводі перебувають близько 40 учнів і студентів.

Вважаю, що саме вони – необхідні України "золоті руки", які в майбутньому будуть конкурувати знаннями та фахом на міжнародних високотехнічних ринках праці. Вдячний керівництву ДП "Антонов" і закладам вищої освіти за реальні кроки до впровадження реформи дуальної освіти в інтересах наших дітей. Завдяки вам майбутнє авіагалузі України у надійних професійних руках, - наголосив Шкарлет.

Сергій Шкарлет відвідав ДП "Антонов" (скріншот відео)

Нагадаємо, в Україні державне авіабудівне підприємство "Антонов" за роки Незалежності розробило 7 типів нових літаків, модернізувало 14 типів, сертифікувало понад 30 типів літаків та їх модифікацій.

Читайте також

1