Міністр спорту Гутцайт піде у відставку цього тижня - нардепи

Під час повномасштабного вторгнення РФ Гутцайт відзначився скандальним рішенням про заборону українським спортсменам брати участь у змаганнях, на яких є представники РФ чи Білорусі
Головне
Міністр спорту Гутцайт піде у відставку цього тижня - нардепи
Вадим Гутцайт (фото: facebook.com/vgytzait)
8 Листопада 2023, 09:34
читать на русском

Цього тижня Верховна Рада відправить у відставку одного з міністрів. Кандидатом на звільнення став міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт.

Про це повідомив глава фракції "Слуга народу" Давид Арахамія.

"Анонсую на цьому тижні звільнення одного з міністрів Кабінету міністрів", - написав нардеп у своєму Telegram-каналі.

Арахамія не назвав ім'я міністра, але, за словами іншого нардепа - Ярослава Железняка (фракція "Голос"), - уряд залишить міністр спорту Вадим Гутцайт.

"Звільнять міністра спорту - Вадима Гутцайта", - анонсував Железняк у своєму Telegram-каналі.

До політичної кар'єри Вадим Гутцайт був відомий як український фехтувальник, шабліст та олімпійський чемпіон. У березні 2020 року його призначили міністром молоді та спорту, а з 17 листопада 2022 року він обіймає ще й посаду президента Національного олімпійського комітету України.

Про можливість відставки Гутцайта говорили ще на початку 2023 року. Тоді "крісло хиталося" відразу під вісьмома міністрами, зокрема, це стосувалося Сергія Шкарлета, Олександра Ткаченка та Павла Рябікіна, які згодом дійсно втратили свої посади.

Під час повномасштабного вторгнення РФ Гутцайт відзначився скандальним рішенням про заборону українським спортсменам брати участь у змаганнях, на яких є представники РФ чи Білорусі. Це рішення викликало критику серед спортивної спільноти, адже унеможливлювало участь у відборі на Олімпійські ігри. Згодом заборона була скасована.

Читайте також

1