Гутцайт та Рябікін незабаром покинуть Кабмін - ЗМІ

Глава Міненерго Галущенко збереже свою посаду
Головне
Гутцайт та Рябікін незабаром покинуть Кабмін - ЗМІ
Вадим Гутцайт (фото: facebook.com/vgytzait)
30 Січня 2023, 19:44
читать на русском

Найближчим часом у відставку відправлять міністра молоді та спорту Вадима Гутцайта та міністра з питань стратегічних галузей промисловості Павла Рябікіна.

Як повідомляє "Українська правда", інформацію про відставку цих міністрів підтвердили інформовані джерела.

"За даними УП, влада планує найближчим часом звільнити щонайменше двох міністрів: главу Мінмолодьспорту Вадима Гутцайта, який уже очолив Національний олімпійський комітет, та міністра мертвонародженого Міністерства стратегічних галузей промисловості Павла Рябікіна. Йому, до речі, співрозмовники УП у владі пророкують місце посла в Китаї", - пише видання.

На посаду міністра молоді та спорту очільник ОП Андрій Єрмак розглядає призерку Сіднейської Олімпіади у потрійному стрибку, депутатку Київради, радницю очільника ОП Олену Говорову.

Втім, не виключено, що це міністерство взагалі можуть ліквідувати, об'єднавши з міністерством культури та інформаційної політики. Водночас міністерство з питань стратегічних галузей промисловості, а також міністерство аграрної політики та продовольства можуть об'єднати з Мінекономіки.

Міністру енергетики Герману Галущенку та міністру оборони Олексію Резнікову відставка не загрожує, попри чутки та скандали.

Як зазначають джерела, поки не буде кадрових рішень щодо глави МВС. Керуватиме МВС чинний в. о. Ігор Клименко.

Нагадаємо, незабаром у Кабінеті міністрів та в Офісі президента можливі звільнення і перестановки. Про це вже другий тиждень поспіль повідомляють одразу кілька провідних ЗМІ. Найімовірніше, першим кандидат на вихід – міністр палива та енергетики Герман Галущенко, також під питанням міністр спорту Вадим Гутцайт, який очолив НОК, та міністр з питань стратегічних галузей промисловості Павло Рябікін.

Читайте також

1