У Кабміні та ОП відбудуться серйозні кадрові перестановки - ЗМІ

"На вихід" попросять щонайменше трьох міністрів та одного із заступників Єрмака
Головне
У Кабміні та ОП відбудуться серйозні кадрові перестановки - ЗМІ
Кабмін фото: kmu.gov.ua
23 Січня 2023, 17:33
читать на русском

Незабаром у Кабінеті міністрів та в Офісі президента можливі звільнення і перестановки. Про це повідомляють одразу кілька провідних ЗМІ.

Так Українська правда у Telegram з посиланням на джерела в команді президента та Верховній Раді пише, що перший кандидат на вихід – міністр палива та енергетики Герман Галущенко, також під питанням міністр спорту Вадим Гутцайт, який очолив НОК, та міністр з питань стратегічних галузей промисловості Павло Рябікін.

У команді президента досить довго тривають дискусії, чи взагалі ці міністерства зараз потрібні, можливо, їх варто скоротити чи об’єднати.

Депутати ВР, зі свого боку, хотіли б змінити міністра освіти Шкарлета та міністра з питань ветеранів Лапутіну. Але, за даними співрозмовників видання, в ОПУ наразі про це серйозно не говорять.

Тим часом головна редакторка видання "лівий берег" Соня Кошкіна пише. що першими "на вихід" є заступник глави ОП Тимошенко та глава Міненерго Галущенко. Також, за словами журналістки, можуть звільнити міністра молоді та спорту України Вадима Гутцайта, а міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Павла Рябікіна – звільнити і призначити послом України в Китаї.

За даними Соні Кошкіної, стосовно можливого звільнення голови Дніпропетровської ОВА Валентина Резніченка даних поки немає. Також поки не підтверджується інформація про підготовку звільнення міністра освіти і науки Сергія Шкарлета.

Щодо підготовки звільнення заступника голови Офісу президента Олега Татарова джерела LB.ua не виключають, що він навпаки тепер спробує поширити свій вплив на міністерство внутрішніх справ, яке після трагедії з падінням вертольота в Броварах залишилося без повноцінного міністра, його першого заступника і державного секретаря.

Нагадаємо, про можливе звільнення Тимошенка стало відомо ще минулого тижня, хоча сам чиновник це активно заперечує. також тиждень важливих кадрових рішень анонсував президент Зеленський.

Читайте також

1