Хто на виліт: у Кабміні хочуть звільнити одразу 8 міністрів - ЗМІ

Попри бажання звільнити окремих посадовців, їм не можуть підібрати гідної заміни
Головне
Хто на виліт: у Кабміні хочуть звільнити одразу 8 міністрів - ЗМІ
Кабмін (фото УНІАН)
30 Січня 2023, 14:32
читать на русском

У Кабміні одразу вісім міністрів опинилися під загрозою відставки. Втім, рано говорити про те, що весь цей список урядовців можуть звільнити зараз і одразу.

Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна.

Так, хоч відставки в Кабінеті міністрів поки не торкнулися найвищого рівня, обмежившись рівнем заступників, але вже на наступному пленарному засіданні Ради у лютому можуть полетіти і міністерські голови, розповіли виданню співрозмовники.

За інформацією РБК-Україна, "крісло хитається" одразу під вісьмома з них, йдеться про:

Варто зазначити, це зовсім не означає, що всі вони вже найближчим часом залишаться без крісел.

Оскільки деякі прізвища з переліку перебувають у списку тих, хто стоїть на виліт, уже багато місяців, навіть з "долютневих часів". Частково ці перестановки пов'язані із загальним скороченням Кабміну та злиттям міністерств, комусь довгий час не можуть знайти адекватного наступника.

Та й загалом оптимізація виконавчої влади, кажуть співрозмовники РБК-Україна, стопориться головним чином через відсутність кадрового резерву.

Незабаром у Кабінеті міністрів та в Офісі президента можливі звільнення і перестановки. Про це вже другий тиждень поспіль повідомляють одразу кілька провідних ЗМІ. Найімовірніше, першим кандидат на вихід – міністр палива та енергетики Герман Галущенко, також під питанням міністр спорту Вадим Гутцайт, який очолив НОК, та міністр з питань стратегічних галузей промисловості Павло Рябікін.

1