Місцеві вибори-2020: хто переміг у Кривому Розі

Явка під час другого туру склала 34,6%
Головне
Місцеві вибори-2020: хто переміг у Кривому Розі
Вибори, жінка кидає бюлетень у скриньку (фото: Парламент UA)
7 Грудня 2020, 09:37
читать на русском

6 грудня у Кривому Розі обирали міського голову. У другому турі виборів мера міста взяли участь представник від політичної партії "Слуга народу", гендиректор ПАТ "Центральний гірничо-збагачувальний комбінат" (група "Метінвест") Дмитро Шевчик та представник від "Опозиційної платформи - За життя", радник чинного мера Кривого Рогу Юрія Вілкула Костянтин Павлов.

За результати екзит-полу, який провів фонд "Українська політика" на замовлення телеканалу "Україна24", станом на 18.00 6 грудня представник "Слуг" випереджав кандидата від ОПЗЖ:

  • Дмитро Шевчик ("Слуга народу") - 51,7%.
  • Костянтин Павлов (ОПЗЖ) - 47,2%.

За результати екзит-полу від фонду "Українська політика" станом на 20:00 6 грудня розподіл голосів змінився:

  • Дмитро Шевчик ("Слуга народу") - 52,61%.
  • Костянтин Павлов (ОПЗЖ) - 46,05%.

Читайте також

За результатами екзит-полу, проведеного "Центром з дослідження розвитку територій" на замовлення "Голос UA", переміг представник ОПЗЖ:

  • Костянтин Павлов (ОПЗЖ) - 58.86 %.
  • Дмитро Шевчик ("Слуга народу") - 41.14 %.

За інформацією Громадянської мережі ОПОРА, станом на 20:00 явка під час повторного голосування у Кривому Розі склала 34,6% (похибка – 1,40%).

Нагадаємо, що у Кривому Розі 6 грудня відбувався другий тур виборів мера міста.

Президент Володимир Зеленський (досьє Володимира Зеленського), який родом з цього міста, закликав прийти й проголосувати за мера Кривого Рогу під час відеозвернення.

Чинний міський голова Кривого Рогу Юрій Вілкул (досьє Юрія Вілкула), який був лідером після першого туру виборів мера у рідному місті президента Зеленського, відмовився від участі у другому турі.

Мер зокрема зазначив, що він потребує тривалого лікування, тому не зможе повноцінно керувати містом, якщо його оберуть на третій строк.

1