Місцеві вибори: в Україні сьогодні добігає кінця передвиборна агітація

В Україні 24 жовтня забороняється будь-яка передвиборча агітація
Важливо
Місцеві вибори: в Україні сьогодні добігає кінця передвиборна агітація
Голосування, вибори в Україні (фото: УНІАН)
23 Жовтня 2020, 10:09
читать на русском

Передвиборча агітація перед призначеними на 25 жовтня місцевими виборами в Україні завершується сьогодні, 23 жовтня. Це передбачено законом України "Про місцеві вибори".

Від опівночі 24 жовтня і протягом усього дня законом забороняється будь-яка агітація на користь політичних сил. Це ще називають "днем тиші".

Читайте також

Також упродовж останніх двох днів перед днем голосування не можна проводити зустрічей і будь-яких масових акцій з виборцями, поширювати результати дослідження громадської думки щодо підтримки партій чи кандидатів у депутати. Це робиться для того, щоб виборці могли зробити самостійний і неупереджений вибір.

А от у разі виявлення агітації цього дня передбачаються штрафи розміром від 850 до 1 360 грн для посадовців та від 510 до 850 грн для пересічних громадян.

Читайте також

Місцеві вибори-2020 відбудуться в неділю, 25 жовтня. Проголосувати громадяни зможуть з 8:00 до 20:00. Цього року вибори відбудуться за оновленим виборчим кодексом. Українці обиратимуть голів та депутатів сільських, селищних та міських рад. Також 25 жовтня відбудеться оголошене президентом України Володимиром Зеленським (досьє Володимира Зеленського) всенародне опитування.

Нагадаємо, напередодні голосування 25 жовтня генеральна прокурорка Ірина Венедіктова закликала українців повідомляти до правоохоронних органів про можливі підкупи виборців. За її словами, кандидати часто борються за мандати брудними технологіями і схемами, не обійшлося цьогоріч без традиційних "сіток і гречки".

1