Місцевим радам необхідно провести сесію через коронавірус - Данілов

І розробити програми для покращення життя мешканців громад
Місцевим радам необхідно провести сесію через коронавірус - Данілов
Олексій Данілов (фото: УНІАН)
2 Грудня 2020, 18:50
читать на русском

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов наказав місцевим радам невідкладно провести сесії після місцевих виборів і розглянути питання боротьби з пандемією коронавірусу.

Про це йдеться у відкритому листі Данілова, який опубліковано на сторінці РНБО у Facebook.

З метою об’єднання і консолідації зусиль у боротьбі з пандемією вкрай важливим є невідкладне проведення сесій місцевих рад, на яких мало б бути розглянуто питання подолання негативних наслідків поширення COVID-19 у кожній області, кожному районі, місті, селищі, селі, - заявив він.

Данілов наголосив, що завдяки реформі децентралізації місцева влада отримала широкі повноваження для реалізації програм, націлених на покращення життя мешканців громад.

Читайте також

Водночас хочу звернути вашу увагу на відповідальність, яку ви отримали разом з повноваженнями. Одним з найважливіших є обов’язок дбати про життя та добробут громадян, які мешкають в одному місті, селищі, селі з вами. Вживати всіх необхідних заходів щодо створення території безпеки та стабільності, невід’ємною частиною чого є питання здоров’я, - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що соціологічна група "Рейтинг" вияснила ставлення українців до того, як влада протистоїть поширенню коронавірусу в країні.

За результатами опитування, проведеного 28-30 листопада 2020 року, стало відомо, що лише 34% опитаних задоволені діяльністю президента Зеленського (досьє Зеленського) у боротьбі з епідемією коронавірусу, 62% – не задоволені.

1