Місія МВФ відновила роботу в Україні

Представники місії переглянуть умови надання Україні кредитів за програмою Stand-by
Важливо
Місія МВФ відновила роботу в Україні
МВФ (Фото: shutterstock)
11 Січня 2021, 13:05
читать на русском

Місія Міжнародного валютного фонду відновила свою роботу в Україні і перегляне умови надання нашій державі кредитів за програмою Stend by.

Про це повідомило Інтерфакс-Україна з посиланням на представництво Міжнародного валютного фонду в Україні.

Як відомо, 21 грудня місія Міжнародного валютного фонду розпочала роботу в Україні для перегляду угоди співпраці stand-by. Через COVID-19 місія працює в онлайн режимі.

Місія перервала роботу через новорічні свята, а сьогодні планово поновила її.

Своєю чергою у Нацбанку зазначили, що Україна і НБУ зокрема виконали всі умови для візиту місії МВФ, в тому числі – ухвалили державний бюджет України на 2021 рік.

Читайте також

Нагадаємо, 18 грудня постійний представник Міжнародного валютного фонду в Україні Йоста Люнгман заявив, що місія розпочне розгляд угоди з Україною наступного тижня. Перегляд угоди у форматі Stand-by з Україною розпочнеться у період з 21 по 23 грудня. Він також зазначив, що місія МВФ планує поновити зустрічі по завершенню новорічних свят у січні 2021 року.

Раніше прем'єр-міністр України Денис Шмигаль (досьє Дениса Шмигаля) розповів, у чому причина сповільнення переговорного процесу з МВФ щодо надання нашій країні чергового кредиту.

За його словами, на це вплинуло, у тому числі й скандальне рішення Конституційного суду щодо покарання за неправдиве декларування, і зміна керівника Нацбанку. Основне занепокоєння у МВФ викликала зміна керівника Нацбанку і спровокована рішенням Конституційного суду антикорупційна криза

Прем'єр-міністр запевнив, що у Кабміні є "план Б" на випадок, якщо пауза з наданням траншів кредиту МВФ затягнеться.