Мобільний госпіталь розгортають у Херсонській області - відео

Пересувний стаціонар розмістять на території Каховської центральної міської лікарні
Мобільний госпіталь розгортають у Херсонській області - відео
Мобільний шпиталь Фото: ДСНС
25 Жовтня 2021, 13:44
читать на русском

Мобільний госпіталь ДСНС України почали розгортати на території Каховської центральної міської лікарні ім. родини Панкеєвих у Херсонській області.

Як повідомляє обласна Служба порятунку, 25 жовтня на Херсонщину вирушила колона техніки рятувальників, яка доправляє мобільний госпіталь ДСНС України до однієї з лікарень міста Каховка.

Вантажівки ДСНС Фото: ks.dsns.gov.ua

З самого ранку понеділка майно та обладнання госпіталю п’ятьма вантажівками доправляється на спеціально підготовлений майданчик Каховської центральної міської лікарні ім. родини Панкеєвих, де будуть забезпечені усі заходи для сталого функціонування цього багатоцільового пересувного стаціонару, - йдеться у повідомленні.


Госпіталь складається з 35 наметів та модулів, 24 з яких – палати для пацієнтів та блок інтенсивної терапії. Він автономний, забезпечений електрогенераторами, тепловими гарматами та баштами освітлення.

Загалом, його розгортання дозволить посилити потужності лікарні на 120 ліжко-місць для хворих на Covid-19, - кажуть у ДСНС.

Також на місці організовано роботу Штабу та налагоджено взаємодію з місцевими органами влади та медичною службою області.

Нагадаємо, від 15 жовтня Херсонська область перейшла до червоної зони карантинних обмежень.

Там заборонено:

  • робота кафе і ресторанів,
  • ТРЦ, кінотеатрів і театрів,
  • навчальних закладів, крім дитячих садків та початкових класів шкіл,
  • непродовольчих ринків і магазинів,
  • спортзалів, басейнів і фітнес-центрів.

Під забороною у "червоній" зоні і проведення масових заходів.

В умовах жорсткого карантину дозволяється робота банків, АЗС, ветеринарних магазинів, аптек і всіх продовольчих магазинів.

Зауважимо, що у "червоній" зоні дозволяється не дотримуватися обмежень за умови 100% вакцинації. Доказом вакцинації є covid-сертифікат, який можна згенерувати в додатку "Дія". Крім щеплень планується, що сертифікат зможуть отримати і ті, хто перехворів. Також документ зможуть отримати і власники негативних ПЛР-тестів. Але два останні пункти на папері офіційно ще не закріплені.

Щодо шкіл, то офлайн в "червоній" зоні зможуть працювати тільки ті, де у 100% працівників будуть COVID-сертифікати. Винятком є тільки садочки і початкова школа, вони працюватимуть без обмежень.

Читайте наш матеріал"Червона" зона в Україні: де запровадять та що закриють

Читайте також

1