МОН забрало в Киви науковий ступінь, а вчену раду та опонентів покарали

Санкції наклали на наукового керівника та спецраду, яка розглядала роботу Киви
МОН забрало в Киви науковий ступінь, а вчену раду та опонентів покарали
Народний депутат Ілля Кива (Фото: УНІАН)
30 Листопада 2021, 19:33
читать на русском

Атестаційна колегія Міністерства освіти та науки скасувала рішення вченої ради про присудження народному депутату від "Опозиційної платформи - За життя" Іллі Киві наукового ступеня кандидата наук.

Про це повідомила голова підкомітету з питань вищої освіти Верховної Ради, народна депутатка Юлія Гришина у Telegram.

На засіданні Атестаційної колегії МОН одноголосно було ухвалено рішення про скасування рішення спецради Інституту підготовки кадрів держслужби зайнятості про присудження Іллі Киві наукового ступеня кандидата наук з держуправління, — написала Гришина.

Крім того, до членів вченої ради, які розглядала роботу Киви, та наукового керівника застосували санкції. За словами Гришиної, керівника спецради, наукового керівника та опонентів позбавили права займатись відповідними видами наукової діяльності протягом двох років.

Нагадаємо, навесні у скандал через захист дисертації втрапив нардеп Ілля Кива. 26 квітня Кива зі скандалом захистив кандидатську дисертацію на здобуття наукового ступеня кандидата наук з державного управління, проте не міг навіть відповісти на просте питання, що він має на увазі під "демократичним євроінтегрованим державним апаратом".  Нардеп пообіцяв дати відповідь в наступній своїй дисертації

Своєю чергою міністр внутрішніх справ Денис Монастирський наказав анулювати наказ про присвоєння Киві нагородної зброї. Причиною стала негідна поведінка народного депутата. Сам Кива обіцяв оскаржити обидва рішення у суді та називав позбавлення наукового ступеня формальним приводом для дискредитації. При цьому експерти не знайшли плагіату у дисертації нардепа, але й наукової новизни там не було.

Читайте також