МОЗ оновило перелік країн "червоної" та "зеленої" зон

Станом на 24 грудня у "червоному списку" України знаходяться 45 країн
МОЗ оновило перелік країн "червоної" та "зеленої" зон
Коронавірус (фото: Pexels)
24 Грудня 2020, 17:31
читать на русском

Міністерство охорони здоров’я оновило перелік країн "червоної" та "зеленої" зон карантину через пандемію COVID-19.

Про це повідомила пресслужба відомства.

Зазначається, що станом на 24 грудня у "червоному списку" України знаходяться 45 країн. Ще станом на 4 грудня у списку було лише 36 країн.

Так, у "червоній" зоні опинилися такі країни: Латвія, Сербія, Грузія, Словенія, США, Чорногорія, Нідерланди, Швеція, Чехія, Данія, Словаччина, Кіпр, Естонія, Латвія, Велика Британія, Туреччина, Молдова, Болгарія, Румунія, Австрія, Німеччина, Північна Корея та інші.

Своєю чергою до "зеленої" зони увійшли Україна, Італія, Польща, Ізраїль, Білорусь, Норвегія, Фінляндія, Ірландія, Мексика, Мальдіви, Непал, Ісландія, Індонезія, Південна Корея, Японія, Індія, Шрі-Ланка, Ямайка, Єгипет, Австралія, Нова Зеландія тощо.

Країни "червоної" та "зеленої" зон станом на 24 грудня 2020 року

Країни "червоної" та "зеленої" зон станом на 24 грудня 2020 року (фото: moz.gov.ua)

Читайте також

Нагадаємо, що у Всесвітній організації охорони здоров’я вважають, що вакцина від COVID-19 може спровокувати гонитву за нею серед заможних людей і стати недоступною для бідних верств населення. Тож ВООЗ закликала, владу кожної країни справедливо розподілити вакцину для всіх верств населення.

Представники ВООЗ також вважають, що збереження жорстких карантинних обмежень на Різдво може мати негативні наслідки.

Читайте більше про новий штам коронавірусу, який уже поширюється Європою надзвичайно швидко: Новий штам коронавірусу: що відомо та яка небезпека.

1