МОЗ планує виробляти мільйон тестів на коронавірус в місяць

Уряд України закупив уже 66 тисяч тестів на антиген до коронавірусу
МОЗ планує виробляти мільйон тестів на коронавірус в місяць
Тестування від коронавірусу (фото: pexels)
8 Грудня 2020, 02:03
читать на русском

В Міністерстві охорони здоров'я України заявили, що вже почали отримувати тести на антиген і планують виробляти близько 1 мільйона тестів на коронавірус в місяць.

Про це заявив міністр охорони здоров'я України Максим Степанов в ефірі "Україна 24".

Зараз питання з тестами вже практично врегульовані. До них ще приєднаються тести на антиген, які вже є в країні і розподіляються між регіонами. Це також прибере будь-яку проблематику з тестуванням, - заявив Степанов.

Читайте також

За його словами, тести на антигени можна буде зробити у сімейних лікарів, у лікарнях. При цьому результат буде відомий через 15 хвилин.

До того ж Степанов (досьє Степанова) заявив, що уряд України закупив уже 66 тисяч тестів на антиген до коронавірусу. До кінця року планується придбати всього 1,3 мільйона таких тестів.

Нагадаємо, що сьогодні, 7 грудня, президент України Володимир Зеленський на щотижневій нараді з членами уряду розповів про алгоритм підготовки до масової вакцинації від Covid-19. За його словами, країна повинна визначитись, хто буде вакцинуватися першим. Адже таку масову вакцинацію у світі робитимуть вперше.