МОЗ помилилося з кількістю хворих на COVID-19 за добу

Раніше оприлюднили цифру підозрілих випадків, а не підтверджених
Головне
МОЗ помилилося з кількістю хворих на COVID-19 за добу
Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов (фото: УНІАН)
10 Листопада 2020, 11:05
читать на русском

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що виникла технічна помилка щодо даних по кількості хворих на коронавірус за минулу добу.

Про це він повідомив під час брифінгу у вівторок, 10 листопада.

Степанов (досьє Максима Степанова) зазначив, що за добу підтвердили 10 179 нових випадків захворювання на коронавірусну інфекцію, а не майже 11 тисяч, як повідомлялось раніше.

За минулу добу в нас підтверджених випадків 10 179, я не помилився 10 179. На жаль, вранці виникла технічна помилка нашого виконавця, і він поставив цифру підозрілих випадків — 10 842, але реальна цифра підтверджених — 10 179, - наголосив міністр.

Читайте також

Раніше повідомлялось, що за минулу добу, 9 листопада, в Україні зафіксовано 10 842 нових випадки коронавірусної хвороби COVID-19 (з них дітей – 410, медпрацівників – 445).

Нагадаємо, що міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що в Україні введуть карантин вихідного дня. Він буде діяти від 00:00 суботи до 00:00 понеділка.

Під час карантину вихідного дня в Україні працюватимуть лише: продуктові магазин; аптеки, у т. ч. і ветеринарні; транспорт та АЗС. Своєю чергою, заклади громадського харчування будуть працювати тільки на виніс. МОЗ рекомендує закривати торговельні центри, а також не проводити масові та культурні заходи.

За словами Степанова, тривалість карантину вихідного дня буде залежити від того, чи вдасться стабілізувати ситуацію з поширенням COVID-19.

Міністерство культури та інформаційної політики виступає проти карантину вихідного дня в Україні, оскільки він може позбавити роботи сотні тисяч українців.

1