МОЗ сподівається закупити 200 тисяч доз COVID-вакцини взимку 2021 року

Першочергово вакцинуватимуть медиків, військових і літніх людей
МОЗ сподівається закупити 200 тисяч доз COVID-вакцини взимку 2021 року
Вакцина, коронавірус (фото: Pexels)
29 Грудня 2020, 18:55
читать на русском

У Міністерстві охорони здоров'я сподіваються закупити до 200 тисяч доз COVID-вакцини вже в лютому.

Про це заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов (досьє Максима Степанова) на пресконференції у вівторок, 29 грудня.

Степанов зазначив, що крім постачання вакцини проти коронавірусу у межах механізму COVAX, українська сторона зможе отримати її іншими шляхами. Так, за його слова, Україна вже завершує переговори з компаніями-виробниками вакцини й готується до підписання договорів.

Ця робота триває з початку серпня. Нам потрібно привезти вакцину якомога швидше. І ми розраховуємо реально, що в лютому вже будемо в змозі поставити вакцину і почати масштабну вакцинацію, - сказав міністр.

Читайте також

Очільник МОЗ наголосив, що йдеться про 150-200 тисяч доз вакцини проти COVID-19. Першочергово вакцинуватимуть медиків, мешканців будинків похилого віку і близько 45 тисяч військовослужбовців на Донбасі.

Нагадаємо, що Україна знайшла можливість зберігати вакцину від коронавірусу при температурі -80 градусів, як того вимагає виробник.

Також 17 грудня COVAX затвердила заявку України на отримання восьми мільйонів доз вакцини, яку зможуть безкоштовно надати чотирьом мільйонам українців із груп ризику. Вони  почнуть надходити до України з кінця першого кварталу наступного року.

1