Можна переплутати з застудою: лікар назвав ознаки "ковідного" кашлю

Щонайменше 68% інфікованих скаржаться на нього
Можна переплутати з застудою: лікар назвав ознаки "ковідного" кашлю
Коронавірус (фото: Pexels)
29 Жовтня 2021, 19:46
читать на русском

Коронавірус дуже прогресує і його легко сплутати з застудою, але "ковідний" кашель має свої ознаки. Тому важливо, його розрізняти, аби не виникало ускладнень.

Про це повідомляє The Mirror.

Щонайменше 68% інфікованих COVID-19 скаржаться на "ковідний" кашель. При цьому у хворих також можуть бути симптоми, схожі на застуду та ГРВІ, зокрема нежить, жар та кашель.

Відповідно до спільного звіту ВООЗ і Китаю за лютий 2020 року, сухий кашель є другим за поширеністю симптомом коронавірусу. Це тоді, якщо хворий кашляє без мокротиння. При цьому він дуже глибокий.

Водночас сухий кашель може вказувати не лише на коронавірус, але на алергію, вплив сухого повітря, куріння та інші захворювання.

За словами медиків, самому не так легко відрізнити недугу. Тому варто зробити тест на коронавірус, оскільки хворий може заражати інших.  Якщо у вас постійний кашель, жар або зміни нюху або смаку, потрібно зробити ПЛР-тест і залишатися вдома.

Якщо ж тести виявились негативними, то можна припустити, що у вас таки застуда.

Нагадаємо, що у вакцинованих від коронавірусу людей хвороба може проявлятись без симптомів, при цьому вони також можуть заражати інших людей.

Читайте також наш матеріал: Коронавірус чи ГРЗ: як розпізнати хворобу у дорослих та дітей

Читайте також