На батьківщину повернулися українські моряки з лівійської в'язниці

Родичі та близькі зустріли їх в аеропорту "Бориспіль"
На батьківщину повернулися українські моряки з лівійської в'язниці
Звільнені з лівійської в’язниці моряки фото: ОП)

Четверо українських моряків  із танкера Captain Khayyam повернулися до України. Вони провели близько п'яти років у лівійській в'язниці за звинуваченням у контрабанді.

Про це  повідомляється на сайті президента.

Вранці 8 січня на батьківщину повернулися четверо українських громадян: Євген Морар, Володимир Тостоган, Олег Войнеровський та Павло Чайка, члени екіпажу танкера Captain Khayyam, який було затримано в територіальних водах Лівії 13 лютого 2016 року, - йдеться у повідомленні.

Прибули моряки у міжнародний аеропорт "Бориспіль", де їх зустріли родичі та близькі, а також представники української влади.

Заступник міністра МВС Антон Геращенко, який також був присутній під час зустрічі моряків, зазначив, що захист інтересів українських громадян за кордоном та їх повернення до України є обов’язком української держави і МВС, разом з іншими державними структурами, і надалі буде робити все можливе для цього.

Заступник керівника Офісу Президента Роман Машовець, який також зустрічав моряків, побажав їм швидше повернутися до нормального життя.

Читайте також

Нагадаємо, що 7 січня лівійський суд відпустив четверо українських моряків із танкера Captain Khayyam  і вони мали повернутися в Україну.

1