На Буковелі на тиждень закриють кафе і ресторани

Це необхідна вимога "червоної зони" карантину, куди потрапила Івано-Франківська область
На Буковелі на тиждень закриють кафе і ресторани
Буковель (Фото: УНІАН)
18 Лютого 2021, 19:00
читать на русском

На території гірськолижного курорту "Буковель" з 22 до 28 лютого на виконання вимог "червоної зони" карантину закриють усі заклади громадського харчування.

Про це на пресконференції повідомив перший заступник начальника ГУ Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області Микола Сендецький, повідомив "Укрінформ".

До нашої компетенції входить контроль за закладами харчування. Вони не повинні були працювати під час локдауну і, аналогічно,  не мають працювати з 22 до 28 лютого, – наголосив Сендецький.

За дотриманням карантину на Буковелі стежитимуть додаткові групи фахівців, які щодня перевірятимуть заклади громадського харчування. Водночас носіння масок на вулиці і дотримання дистанції має перевіряти поліція.

У Держпродспоживслужбі пояснили, якщо люди проживають у готелі і сніданок входить до вартості проживання, то це не вважатимуть порушенням карантину, тоді як обід і вечерю постояльцям мають доставляти у номер або продавати на виніс.

Читайте також

Про те, що відбувалося на Буковелі під час зимових свят читайте в ексклюзивному матеріалі Парламент.UA: Буковель на локдауні: приголомшливі ціни та кілометрові затори. Як відомо, жодних карантинних обмежень там не дотримувалися, попри шалені натовпи відвідувачів. Одним із порушників карантину на Буковелі був і президент Зеленський, який теж катався на лижах на популярному курорті.