На Донбасі окупанти незаконно утримують 280 громадян України - Денісова

Ще 258 осіб вважаються зниклими безвісти
На Донбасі окупанти незаконно утримують 280 громадян України - Денісова
Людмила Денісова (фото: Telegram)
22 Квітня 2021, 16:43
читать на русском

Окупаційна адміністрація на Донбасі розпочала примусову мобілізацію та залучає чоловіків від 18 до 35 років. Окрім того, 280 осіб незаконно утримуються, ще 258 пропали безвісти.

Про це повідомила Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова під час круглого столу 22 квітня.

За її словами, на окупованих територіях було розпочато мобілізацію на тлі загострення безпекової ситуації. До призову залучають чоловіків від 18 до 35 років, яким також примусово видаються паспорти окупаційної адміністрації та Російської Федерації.

Агресор проводить активну інформаційну пропаганду, спрямовану на поширення мови ворожнечі та підбурювання громадян проти України. В школах запроваджено так зване патріотичне виховання, яке призводить до мілітаризації дітей, - розповіла омбудсманка.

Також на тимчасово окупованих територіях бойовики незаконно утримують 280 громадян України, ще 258 осіб вважаються зниклими безвісти. Щодо цих громадян порушуються основоположні права людини, встановлені Конвенцією ООН про захист прав людини – на захист від катувань, повагу до гідності, судовий та юридичний захист.

Вони утримуються в нелюдських умовах, без належного харчування та надання медичної допомоги, позбавлені спілкування з рідними та засобів правового захисту, - додала Денісова.

Нагадаємо, що російська влада вимагає від окупаційних адміністрацій РФ в ОРДЛО постійно нарощувати обсяги видачі паспортів Росії.

Читайте також