На Харківщині окупанти використовують нову залпову систему мінування, яка діє до 15 км

Машина працює на кшталт реактивної системи залпового вогню та встановлює багато дистанційних мін за одиницю часу
На Харківщині окупанти використовують нову залпову систему мінування, яка діє до 15 км
Розмінування Фото: ДСНС
28 Березня 2022, 21:08
читать на русском

В Україні російські військові мінують території залповими дистанційними системами. Зокрема, у Харківській області ворог використовує систему мінування "Земледелие".

Про це заявила омбудсман з прав людини Людмила Денісова у Facebook.

Ворог вдається до злочинних способів ураження цивільних громадян та здійснює мінування території України залповими дистанційними системами, - зазначила вона.

Так, на Харківщині рашисти використовують свою нову інженерну систему дистанційного мінування "Земледелие". Така система призначена для створення мінних полів на відстані від 5 до 15 км. Машина працює на кшталт реактивної системи залпового вогню, але замість вибуху ракети — встановлює багато дистанційних мін за одиницю часу.

Фактично ворог може за дуже короткий термін замінувати значні площі. Російські бойовики здійснюють мінування неконтрольовано та незалежно від місця чи території здійснення бойових дій, що становить велику небезпеку передусім для мирного населення.

Денісова наголосила, що такі дії окупантів є порушенням Протоколу про заборону або обмеження застосування мін, мін-пасток та інших до Женевських конвенцій від 12 серпня 1949 року, що стосується захисту жертв міжнародних збройних конфліктів.

Закликаю міжнародну відреагувати на факт використання країною-окупантом заборонених видів озброєння та посилювати санкції задля повного припинення військової агресії з боку РФ, - зазначила омбудсман.

Нагадаємо, що у Харківській області російські загарбники почали схиляти колаборантів до викрадення дітей.

Читайте також

1