На Харківщині верблюди поїли людський урожай

Найбільше кораблі пустелі полюбляють місцеву капусту
На Харківщині верблюди поїли людський урожай
Верблюди на фермі (Фото: Суспільне)
4 Листопада 2020, 23:30
читать на русском

У селах Борщова і Слобожанське Харківської області двоє верблюдів понищили людські городи.

Про це йдеться у сюжеті Суспільного.Харків.

Рідкісних для України тварин тримають на одній з місцевих ферм. Крім верблюдів на фермі живуть 11 поні, 26 корів і бики. Іноді верблюдів, коней і лошат випускають погуляти на сільські поля.

Гризуть капусту. На городі залишилося усе обскубане, ми навіть не зрізали, - розповідають селяни.

Читайте також

Також місцеві кажуть, що власник ферми відгородив свій двір парканом, щоби туди тварини не заходили, а на самій фермі навіть огорожі немає.

У сільраді скаржаться, що усі вмовляння і спроби притягнути власника тварин до відповідальності жодного результату не дали. Кілька разів господарю верблюдів і коней виписували штрафи, але він просто їх не платить.

Нагадаємо, ДНК-аналіз решток давніх собак показав, що людина почала їх приручати 11 тисяч років тому, задовго до одомашнення інших свійських тварин. Найперші домашні собаки виконували функції компаньйона людини, а вже потім навчилися сторожити житло і допомагати на пасовищах та полюваннях.

Також декілька австралійських сімей, які через пандемію COVID-19 майже рік не бачили своїх домашніх улюбленців, замовили для них чартер з Канади до Австралії за 100 тисяч австралійських доларів ($70 тисяч).