На Львівщині дітей-пільговиків годують окремо від класу та іншими стравами (фото)

Батьки стривожені такими діями працівників шкіл
На Львівщині дітей-пільговиків годують окремо від класу та іншими стравами (фото)
Меню в одній зі шкіл Червонограда Львівської області. Фото з Facebook
14 Січня 2022, 17:39
читать на русском

У м. Червоноград Львівської області дітей-пільговиків садять за окремі столи та годують окремо від однокласників. З 10 січня 2022 року дискримінують дітей пільгових категорій (діти учасників АТО, діти-сироти, малозабезпечені, багатодітні).

Про це повідомила членкиня громадської ради при виконкомі Червоноградської міськради Юлія Дмитрук у Facebook-спільноті "Батьки SOS".

За словами активістки, до неї звернулись батьки першокласниці, яка навчається в одній зі шкіл Червонограда та отримує безплатне харчування. Через те, що діти змушені харчуватись окремо, однокласники насміхаються з дитини.

По суті, діти-пільговики отримують харчування у початкових класах безкоштовно і вартість їх порції складає 34 грн. Решта ж учнів купує собі порцію за 35 грн. Якщо у класі є пільговики, то їм накривають окремий стіл від решти однокласників. Діти насміхаються із пільговиків, з приводу чого і звернулася до мене мама першокласниці, - написала Юлія Дмитрук.

Вона також опублікувала фото "поділеного" меню для дітей в одній зі шкіл Червонограда. За її словами, пільговики отримали рис та рибу, а ті, хто платить, картопляне пюре з котлетою.

Нагадаємо, що у соцмережі Facebook батьки поділились стравами з оновленого меню переможця кулінарного шоу Євгена Клопотенка, якими годують їхніх дітей з різних шкіл та дитсадків. Втім, у різних кухарів геть не схожі між собою, вже не кажучи про пропорції.

Читайте також

1