На магістральному газопроводі на Прикарпатті стався вибух - фото

Відбулася розгерметизація газопроводу Угерсько-Івано-Франківськ-Чернівці
Головне
На магістральному газопроводі на Прикарпатті стався вибух - фото
Фото: ДСНС
8 Червня 2021, 14:25
читать на русском

На магістральному газопроводі Угерсько - Івано-Франківськ - Чернівці стався вибух.

Головне управління ДСНС в Івано-Франківській області повідомляє, що надзвичайна подія сталася поблизу села Клузів, що на Прикарпатті.

8 червня о 12:05 до Оперативно-координаційного центру Головного управління ДСНС в Івано-Франківській області надійшло повідомлення про вибух на магістральному газопроводі "Угерсько-Івано-Франківськ-Чернівці", у селі Клузів Івано-Франківської ТГ.
До місця виклику було направлено рятувальників Частини спеціальної пожежної техніки АРЗ СП ГУ ДСНС в області та Державного пожежно-рятувального поста Ямниця, а також чергову зміну Оперативно-координаційного центру ГУ ДСНС в області, - йдеться у повідомленні.

На момент прибуття рятувальників, відкритого горіння не виявлено, відбулась розгерметизація на магістральному газопроводі "Угерсько-Івано-Франківськ-Чернівці".

О 13:06 розгерметизацію локалізовано шляхом перекриття засувок.

Район розгерметизації: дачний масив, найближчий дачний будинок знаходиться на відстані – 100 м, з якого евакуйовано двох людей.

Рятувальними підрозділами спільно з працівниками поліції обмежено доступ населення (перекрито під’їзні шляхи) до місця події. Відділенням РХБЗ АРЧ АРЗ СП проведено заміри концентрації загазованості в повітрі (без перевищення допустимої норми).

Пресслужба "Оператора ГТС України" інформує, що "загрози припинення газопостачання в прилеглих населених пунктах немає, цей інцидент також не впливає на транзит газу до ЄС".

Нагадаємо, 9 січня під Лубнами поблизу села Новаки сталася масштабна пожежа на газопроводі. Перед тим мешканці довколишніх будинків чули гучний вибух. В результаті без газу залишились 2860 домогосподарств, 4 сільради та 7 бюджетних установ.

Читайте також

1