На Медведчука чекали в Москві: в СБУ розповіли, як затримали нардепа та де він ховався

ФСБ намагалась вивезти Медведчука спочатку до Придністров’я, а згодом – до рф
Срочно
На Медведчука чекали в Москві: в СБУ розповіли, як затримали нардепа та де він ховався
Віктор Медведчук, фото Володимир Зеленський
13 Квітня 2022, 20:28
читать на русском

Російська ФСБ намагалась вивезти депутата-втікача Віктора Медведчука спочатку до Придністров’я, а згодом – до Москви. Однак Служба безпеки України затримала його на виїзді з Київської області.

Про це розповів голова СБУ Іван Баканов, передає пресслужба відомства.

Це дійсно була складна і небезпечна для багатьох її учасників операція, яка тривала близько місяця у воєнних умовах. Президент дав доручення, і ми активізували усі можливості, аби це доручення виконати та знайти пана Медведчука. Було проведено багато аналітичної та оперативної роботи, яка завершилась успішно, - заявив він.

Баканов каже, що федеральна служба безпеки рф прагнула вивезти кума путіна за кордон. Вони організували власну операцію для переправлення Медведчука до Придністров’я, а потім – до Москви.

До її реалізації залучили навіть представників злочинного світу та корумпованих правоохоронців, - розповів голова СБУ.

Він зазначив, що ФСБ намагалася максимально замаскувати свої плани: вкидала дезінформацію, намагалася організувати "липові" маршрути для евакуації політика і пустити СБУ хибним слідом, навіть підготувала "псевдо-Медведчуків" для відведення уваги.

Баканов каже, що Медведчука під виглядом військового ЗСУ нібито у супроводі колег хотіли довезти до українського кордону. Там – човном переправити до "Придністровської Молдавської Республіки", де на нього вже чекала евакуаційна група спецпризначенців ФСБ. Вони й повинні були доставити Медведчука до Москви.

За його словами (досьє Баканова), оперативникам і слідчим Служби безпеки вдалося затримати Медведчука по дорозі – під час його виїзду з Київської області.

Зазначу, що його супроводжували українські правоохоронці, які також будуть відповідати за свої дії. Тепер на Медведчука чекає суд, обрання запобіжного заходу, а вірніше його підтвердження – тримання під вартою. А згодом, я сподіваюсь, заслужене покарання, - сказав Баканов.

Також в СБУ показали допит охоронця Медведчука, який розповів подробиці втечі депутата та його затримання.

Охоронець Медведчука розповів співробітникам Служби безпеки України, як ФСБ рф намагалася нелегально переправити депутата до Москви.

Також він сказав, що від правоохоронців до моменту втечі Медведчук переховувався у приватному будинку на території Києва зі своїм кухарем та охороною.

Нагадаємо, 12 квітня українські силовики затримали народного депутата Віктора Медведчука, який втік з-під домашнього арешту після російського вторгнення та переховувався від правоохоронців.

Читайте також наш матеріал: Новий "чмоня" або як соцмережі глузують із затриманого олігарха-втікача Медведчука (фото)

Читайте також

1