На Миколаївщині знайшли перстень онука султана Сулеймана

Перстень виготовлений зі срібла, має позолоту і гравіювання "Аллах, я – твій слуга"
На Миколаївщині знайшли перстень онука султана Сулеймана
Перстень онука султана Сулеймана (Фото: Facebook-сторінка Карла Хейна)
10 Грудня 2020, 01:00
читать на русском

У Миколаївській області знайшли середньовічний перстень, який, ймовірно, належить онукові турецького султана Сулеймана Великого Осману.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив дослідник Карл Хейн.

Старовинний перстень виготовлений зі срібла, має позолоту та гравіювання турецькою мовою "Аллах, я – твій слуга".

Читайте також

Для визначення точного часу виготовлення персня та його можливого власника дослідник звернувся за допомогою колег зі Стамбула. Оглянувши перстень ті встановили, що перстень належить до османської епохи, ймовірно – до початку XVIII століття і господарем його, найімовірніше був онук турецького султана Сулеймана Великого Осман.

Нагадаємо, у центрі Одеси на Приморському бульварі учені проводять археологічні розкопки. Учені копають на ділянці між Воронцовським палацом і Дюком. За їхніми припущеннями саме тут мають бути руїни Хаджибейського замку, який був розташований в районі Приморського бульвару ще до заснування сучасної Одеси. Саме цей замок під час російсько-турецької війни захопив і зруйнував Йосиф Де Рибас.

Також на Запоріжжі, поблизу Хортиці, з Дніпра підняли унікальний артефакт та гідроархеологічну знахідку - дубовий лафет козацьких часів. Подібні знахідки не відомі в межах України.

1