На окупованих територіях Донецької області лікарні заповнені на 100%

Там зросла захворюваність на коронавірус
На окупованих територіях Донецької області лікарні заповнені на 100%
Тести на коронавірус (Фото: pixabay)
18 Вересня 2021, 23:30
читать на русском
В тимчасово окупованих районах Донецької області зросла захворюваність на COVID-19. Лікарні заповнені майже на 100%.

Про це заявила уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова у Facebook.

Отримала інформацію про зростання рівня захворюваності на COVID-19 на тимчасово окупованих територіях Донецької області. Майже 100% наповненість місцевих лікарень підвищує навантаження на медиків, тим самим ускладнюючи непрості умови, в яких вони працюють останні півтора року, - написала вона.

За її словами, на окупованих територіях Донецької області щодня фіксують близько 500-700 нових випадків COVID-19. Більшість госпіталізованих не були щеплені проти коронавірусу.

Денісова звернулась до міжнародних гуманітарних організацій, які мають доступ до тимчасово окупованих районів Донецької та Луганської областей, з проханням зосередити увагу на цій ситуації, а також сприяти у максимальному забезпеченні місцевих жителів тестами на COVID-19, вакцинами, схваленими ВООЗ, медичними препаратами та засобами особистого захисту.

Нагадаємо, у Чернівецькій та Луганській областях рівень госпіталізації хворих на COVID-19 зріс майже вдвічі. За словами Ігоря Кузіна, це найбільш проблемні зони, на які потрібно зараз фокусуватися.

Читайте також

1