На окупованому Донбасі зафіксували збройні сутички між найманцями та місцевим населенням

Місцеві жителі не поспішають до лав "добровольців"
Головне
На окупованому Донбасі зафіксували збройні сутички між найманцями та місцевим населенням
Російські військові, окупанти (фото: facebook.com/mod.mil.rus)
8 Лютого 2022, 15:14
читать на русском

Командування ЗС РФ продовжує інтенсивні заходи для поповнення особовим складом з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) армійських корпусів. Разом з тим, результати агітаційної кампанії військових комісаріатів російських окупаційних адміністрацій залишаються незадовільними.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України

Окупантам не вдається забезпечити комплектування своїх підрозділів достатньою кількістю новобранців за рахунок населення тимчасово окупованій території в Донецькій та Луганській областях. Зважаючи на зазначене, противник активізував набір найманців через мережу вербувальних центрів на території РФ з направленням їх для проходження служби за контрактом через неконтрольовані Україною ділянки кордону.

Водночас спостерігається загострення соціальної обстановки в населених пунктах тимчасового перебування російських найманців, що пов’язане з непоодинокими сутичками так званих “добровольців” з місцевим населенням, у т. ч. з використанням зброї.

Нагадаємо, у січні окупанти приховано завезли залізничним і автомобільним транспортом з території РФ до з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) армійських корпусів до 9 тис. тонн пального, декілька одиниць танків і броньованих машин, самохідних артилерійських установок, безпілотних літальних апаратів російського виробництва, інше озброєння та боєприпаси, у тому числі для артилерійських систем і мінометів.

Крім того, наприкінці січня командування окупаційних військ направило до вищих органів управління ЗС РФ заявки на комплектування з’єднань і частин 1 та 2 АК додатковим озброєнням, а також на постачання запасних частин (агрегатів) для відновлення (ремонту) військової техніки.

Читайте також