В ОРДЛО окупанти створюють нові військові підрозділи з резервістів - розвідка

Понад шість тисяч резервістів призвали цього року
В ОРДЛО окупанти створюють нові військові підрозділи з резервістів - розвідка
Російські військові (фото: REUTERS/Pavel Rebrov )
24 Травня 2021, 17:04
читать на русском

В ОРДЛО збройні формування бойовиків оголосили про збори резервістів та зобов'язали жителів прибути до так званих "військкоматів". Україна вважає, що вони створюють нові військові підрозділи.

Про це повідомила пресслужба Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

Офіційний представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький розповів, що минулого тижня в ОРДЛО оголосили збори резервістів і багатьох жителів зобов'язали прибути до "військкоматів".

За даними розвідки, всі навчання на окупованих територіях Донбасу проходять відповідно до керівних документів Збройних сил Російської Федерації.

Військова розвідка України відзначає чіткий контроль за заходами бойової та оперативної підготовки в зазначених армійських корпусах з боку російського Південного військового округу. Представники штабу цього округу і 8 російської армії контролюють і надають методичну допомогу бойовикам, а потім звітують в Генеральний штаб ЗС РФ про проведені заходи, - повідомив Скібіцький.

За його словами, навчання проводять задля створення нових збройних підрозділів, їх бойового злагодження, а також набору нових бойовиків. Загалом окупаційна влада залучила понад шість тисяч резервістів.

Читайте також

Нагадаємо, що представник української делегації в Тристоронній контактній групі Сергій Гармаш розповів, що Україна зможе повернути окуповані території Донбасу лише дипломатичним шляхом.

Голова української делегації в ТКГ Леонід Кравчук вважає, що перспектив щодо просування в переговорному процесі з Росією про врегулювання ситуації на Донбасі немає.

Читайте також наш матеріал: Чи чекає на Україну повномасштабна війна з Росією

Читайте також

1