Окупанти приховано завезли на Донбас танки, безпілотники та пальне

Окупанти також очікують на російські запчастини для ремонту військової техніки
Головне
Окупанти приховано завезли на Донбас танки, безпілотники та пальне
Військова техніка Фото: Plato Terentev з Pexels
4 Лютого 2022, 19:58
читать на русском

Командування ЗС РФ продовжує логістичне забезпечення оперативного угруповання російських військ на тимчасово окупованій території в Донецькій та Луганській областях.

Про це повідомило ГУР Міноборони України.

Зокрема, у січні окупанти приховано завезли залізничним і автомобільним транспортом з території РФ до з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) армійських корпусів до 9 тис. тонн пального, декілька одиниць танків і броньованих машин, самохідних артилерійських установок, безпілотних літальних апаратів російського виробництва, інше озброєння та боєприпаси, у тому числі для артилерійських систем і мінометів.

Крім того, наприкінці січня командування окупаційних військ направило до вищих органів управління ЗС РФ заявки на комплектування з’єднань і частин 1 та 2 АК додатковим озброєнням, а також на постачання запасних частин (агрегатів) для відновлення (ремонту) військової техніки.

Нагадаємо, останнім часом шириться інформація, що Росія стягує війська до українських кордонів.

У Росії спростовують інформацію щодо намірів здійснити вторгнення в Україну. Однак Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило про нарощування Росією окупаційних військ на тимчасово окупованій території в Донецькій та Луганській областях.

Розвідка іноземних країн повідомляла, що біля українського кордону зосереджено 60-100 тисяч російських військових. Експерти кажуть, що Російська Федерація має як мінімум чотири варіанти ведення війни з Україною, причому невідомо, який саме зі способів вона обере.

Читайте також наш матеріал: Шукаємо укриття та збираємо валізу: чи нападе Росія та як підготуватися.

Читайте також