На окупованому Донбасі загинув п’ятирічний хлопчик

Дитина отримала вибухову травму несумісну з життям
На окупованому Донбасі загинув п’ятирічний хлопчик
Спостерігачі ОБСЄ (Фото: Фейсбук)
7 Квітня 2021, 20:24
читать на русском

У селищі Олександрівське біля Вуглегірська на окупованій частині Донецької області 2 квітня від вибуху загинув п’ятирічний хлопчик.

Про це йдеться у звіті місії ОБСЄ.

У документі сказано, що моніторингова місія ОБСЄ поспілкувалася з бабусею дитини  та розповіла деталі події.

Відомо, що дитина загинула від отриманих осколкових поранень та вибухової травми. Селище, де сталася трагедія, розташоване за 14 кілометрів на південь від лінії зіткнення.

В ОБСЄ кажуть, що 5 квітня спілкувалися з працівниками моргу в окупованому Донецьку. Ті підтвердили, що тіло дитини до них доправили 2 квітня.

6 квітня бабуся загиблого розповіла телефоном представникам ОБСЄ, що вдень 2 квітня її внук був біля будинку. Тоді вона почула звук вибуху та побачила чорний і білий дим. Вийшовши на вулицю, вона побачила внука, який лежав на землі, та численні осколкові сліди й пошкодження на стіні будинку та огорожі поблизу.

В ОБСЄ надалі продовжать уточнювати обставини загибелі дитини. Припускають, що дід хлопчика зберігав в гаражі снаряд, який і вибухнув у дворі.

Читайте також

Зауважимо, що російські ЗМІ почали поширювати інформацію, що у загибелі дитини винні українські військові. Так звана народна міліція "ДНР"заявила, що це український безпілотник скинув вибухівку.

У штабі ООС переконують, що ці звинувачення на адресу ЗСУ — провокація.

Нагадаємо, глава української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук вважає, що потрібно бути готовим до будь-чого, хоч Росія і не почне війну.

Читайте також наш матеріал: Чи чекає на Україну повномасштабна війна з Росією

1