На підтримку Стерненка мітингують у 16 областях України, Іспанії, Польщі і США

У більшості міст акції проходять мирно
Головне
На підтримку Стерненка мітингують у 16 областях України, Іспанії, Польщі і США
Протести на Івано-Франківщині (Фото: kurs.if.ua)
23 Лютого 2021, 21:12
читать на русском

По всій Україні та за кордоном розпочалися акції на підтримку активіста Сергія Стерненка, якого сьогодні засудили до семи років тюрми.

Про це повідомляють на сторінці Сергія Стерненка у Фейсбуці.

Протести у Харкові

Зокрема активісти оприлюднюють фото з місця подій у Львові, Івано-Франківську та Харкові.

Протести у Львові

Мене обурює наша судова система, провалена судова реформа, поліційне свавілля. В цій справі, як і в справі Гандзюк, замішані поліціянти, і це доведено. Досі не сидять та не вивезені з України проросійські колаборанти, такі як Медведчук та Труханов. Їм тут не місце”, – каже Катерина Балашова, активістка з Івано-Франківська.

Протести в Полтаві (Фото: Суспільне)

На Полтавщині захід розпочався близько 19-ї години біля обласної адміністрації, пише Суспільне. Влаштував акцію полтавець Вячеслав Кущинський. На його думку, рішення суду щодо Стерненка є несправедливим.

Справа Сергія Стерненка – це не тільки його особиста справа. Це фактично приклад того, як в країні не працює правосуддя і за політичні переконання можна отримати реальний вирок суду. Сергію інкримінують, що якимось там чином у 2014-му році затримав цю людину. Але цієї людини немає, вона навіть покази в суді дати не могла, тому що вона перебуває в розшуку за межами країни, говорить організатор акції Вячеслав Кущинський.

Читайте також

Нагадаємо, сьогодні, 23 лютого, суд в Одесі призначив активісту Сергію Стерненку 7 років та 3 місяці ув’язнення з конфіскацією половини майна. Його засудили за нібито викрадення депутата Комінтернівської районної ради Одеської області Сергія Щербича у квітні 2015 року (Стерненко стверджує, що не міг брати участь у викраденні, оскільки його у той час не було в Одесі).

Після вироку суду Стерненко заявив, що президент Зеленський раніше пропонував йому обійняти державну посаду.

Сьогодні українці виходять на підтримку активіста Сергія Стерненка. Так, у Житомирі під час мирної акції протесту під обласною держадміністрацією правоохоронці пресували учасників та затримували тих, хто вийшов.

Читайте більше у нашому матеріалі: Аналіз ситуації: Стерненко сидить у СІЗО через ігри Зеленського.