На Рівненщині "чорні" копачі влаштували перестрілку з працівниками СБУ, поранено майже десяток людей

Госпіталізовано 5 цивільних та трьох силовиків
На Рівненщині "чорні" копачі влаштували перестрілку з працівниками СБУ, поранено майже десяток людей
Бурштин фото: з відкритих джерел
11 Лютого 2022, 20:47
читать на русском

10 лютого 2022 року близько 17:00 неподалік села Єльне Сарнинського району Рівненської області між правоохоронцями та цивільними сталась сутичка. Спочатку билися із ножами та бензопилами, а потім почали стріляти.

Про це повідомила пресслужба ДБР.

Працівники ДБР перевіряють правомірність дій співробітників Управління СБУ в Рівненській області під час сутички з нелегальними бурштинокопачами.

Співробітники Служби запідозрили їх у незаконному видобутку бурштину і хотіли перевірити цю інформацію. Копачі почали здійснювати опір працівникам СБУ, вчинили бійку із застосуванням ножів, сокир та бензопил, а співробітники СБУ, своєю чергою, почали стріляти із вогнепальної зброї.

У результаті інциденту 5 цивільних осіб госпіталізовано із вогнепальними пораненнями. У чотирьох з них уражені ноги, в одного із потерпілих рана передпліччя. Наразі їхньому життю нічого не загрожує. Тяжкість отриманих тілесних ушкоджень встановлюється.

Нагадаємо, СБУ заблокувала потужний канал контрабанди бурштину до країн Близького Сходу та Східної Азії, у ділків вилучили каміння на понад 30 млн грн.

Читайте також

1