На росії помер політтехнолог путіна та януковича Павловський

Гліб Павловський - один з ключових політтехнологів Кремля, засновник "Фонду ефективної політики"
На росії помер політтехнолог путіна та януковича Павловський
27 Лютого 2023, 15:24
читать на русском

На Росії на 72 році помер російський політтехнолог Гліб Павловський. Він реалізував ідеологію Кремля в Україні та працював над президентськими кампаніями Путіна та Януковича.

Про смерть Павловського повідомила низка російських ЗМІ, зокрема "Ведомости", "Настоящее время", "Meduza", "Важные истории".

Гліб Павловський - один з ключових політтехнологів Кремля, засновник "Фонду ефективної політики". Саме він розробляв першу передвиборчу кампанію диктатора Путіна. До 2011 року Павловський співпрацював із адміністрацією президента РФ, після чого перейшов у політичну опозицію до Кремля.

Згодом Павловський працював над кампанією українського президента-втікача Віктора Януковича на президентських виборах 2004 року. Як пише "УП", у Київ прибула група російських політтехнологів на чолі з Павловським і, ймовірно, бригади працівників держбезпеки. Під час їхнього перебування в Україні  головний конкурент Януковича Віктор Ющенко за вечерею, ймовірно, отримав велику дозу діоксину. Попри отруєння, Ющенко виграв вибори, а масові протести зірвали спроби фальсифікувати їхні результати.

У 2005 році в ефірі одного з каналів заявили, що в Генпрокуратуру України передали плівки із записом телефонної розмови, в якій нібито співробітники російських спецслужб говорять про те, що ідея отруїти Ющенка належить Павловському. Політтехнолог відкинув звинувачення, назвавши їх "досить дрібною брехнею телеканалу".

Згодом Павловський визнав, що темники 2003 - 2004 придумав він та його колега Марат Гельман.

На виборах до парламенту 2002 року фонд Павловського працював з Віктором Медведчуком, "обслуговуючи інтереси Кремля".

Нагадаємо, в Індії знайшли тіло найбагатшого депутата Росії Павла Антова. Його тіло лежало калюжі крові під вікнами готелю, де він відзначав свій 65-річний ювілей.

Читайте також

1