На росії звинуватили Ілона Маска у "постачанні військового зв'язку" Україні

Рогозін вважає, що Starlink надсилав Україні Пентагон
На росії звинуватили Ілона Маска у "постачанні військового зв'язку" Україні
Ілон Маск Фото: facebook.com/ElonMuskQuotes
8 Травня 2022, 16:21
читать на русском

Глава російської корпорації "Роскосмос" дмітрій рогозін вважає, що супутниковий інтернет Starlink Україна отримує з Пентагону, а не від засновника компанії SpaceX Ілона Маска.

Про це він написав у Телеграмі, посилаючись на свідчення "полоненого начальника штабу 36-ї бригади морської піхоти ЗСУ полковника Дмитра Кормянкова".

Наземне абонентське обладнання супутникової компанії Starlink Ілона Маска було доставлене бойовикам нацистського батальйону "Азов" та морпіхам ЗСУ у Маріуполь військовими вертольотами. За нашою інформацією, доставка та передача Збройним Силам України абонентських скриньок прийому-передачі інтернету від Starlink здійснював Пентагон, - написав рогозін.

Він стверджує, що "Ілон Маск, таким чином, причетний до постачання фашистським силам в Україні засобів воєнного зв'язку".

А за це доведеться відповідати по-дорослому, Ілоне, як би ти дурня не вмикав, - додав він.

Раніше рогозін вже "доскіпувався" до Маска, зокрема запропонував винахіднику "злізти з унітазу", щоб поспілкуватися. 

Нагадаємо, коли в Україні почалася війна, міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров звернувся до Ілона Маска з проханням надати Україні можливість користуватися супутниковим інтернетом Starlink. Американський мільярдер одразу погодився на це та 27 лютого оголосив, що надішле Україні термінали для підключення до Starlink.

Читайте також

1