На українців чекають нові функції в "Дії": подробиці від міністра

У додатку можна буде сплачувати комунальні послуги та отримувати платіжки
Головне
На українців чекають нові функції в "Дії": подробиці від міністра
Застосунок Дія Фото: mil.gov.ua
14 Вересня 2021, 06:11
читать на русском

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров анонсував кілька нововведень у додатку "Дія", зокрема, українці зможуть сплачувати комунальні послуги та отримувати платіжки.

Про це міністр розповів в етері на телеканалі "Інтер".

За його словами, всі, хто користуються додатком, будуть отримувати у своїх платіжках за комунальні послуги "реальні цифри".

Федоров також додав, що в Україні кожного тижня запускаються нові послуги і готується "Дія-саміт", де будуть тестувати багато послуг, які пов'язані з отриманням субсидій, комунальних послуг і соціальних послуг. Крім того, в додатку з'явиться послуга, яка не дозволить взяти сторонній людині кредит на персональні дані користувача, шляхом відправлення спеціального сповіщення.

Через кілька тижнів ми запустимо в "Дії" послугу, вона буде доступна всім користувачам. Якщо хтось намагається взяти на вас кредит, то вам надходить повідомлення і йдеться про те, що перевіряється ваша інформація, який банк перевіряє і для чого перевіряє вашу кредитну історію, - сказав міністр.

Нагадаємо, нещодавно Європейський Союз визнав, що українські COVID-сертифікати в застосунку "Дія" відповідають європейським. Це означає, що українці можуть іще зручніше подорожувати за кордон, показавши свій ковідний сертифікат через телефон.

Читайте більше у нашому матеріаліДодаток "Дія": які послуги у смартфоні пропонує держава та як їх отримати

Читайте також

1